İsrail polisi, namaz kılmak amacıyla Mescid i Aksa'ya girmek isteyen bir Türk vatandaşının girişini engelledi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde İsrail polisinin Mescid-i Aksa girişinde Türk vatandaşını durdurduğu ve pasaportuna bakmak istediği görülüyor. Polis Türkiye pasaportuna sahip kişinin girişine izin vermeyerek "Türklere giriş kapalı" diyor. Vatandaş vizesi olduğunu ve sadece namaz kılmak istediğini söylese de İsrailli polis Türk vatandaşının kutsal mescide girişini engelliyor.

MESCİD-İ AKSA'YA İSRAİL BASKINLARI

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, geçtiğimiz gün yine Mescid-i Aksa'ya İsrail askerlerinin koruması altında girdi. Yerel kaynaklara göre 170'ten fazla İsrailli, baskının ardından Aksa'nın avlusunda çeşitli Talmudik ayinler yaptı.

İsrail ordusu sık sık Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlemeye devam ediyor.  Kudüs ve Filistin Eski Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, saldırılar ne kadar şiddetlenirse şiddetlensin Filistin halkının Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyeceğini belirtiyor.

MESCİD-İ AKSA'NIN KORUNMASINDAN ÜRDÜN SORUMLU

Ürdün, 1994'te İsrail ile imzaladığı Vadi Araba Anlaşması uyarınca Kudüs'teki dini işlerden sorumlu ülke olarak kabul ediliyor. 2013'te Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında imzalanan anlaşmaya göre, Kudüs ve oradaki kutsal mekanların savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün'e verildi.

Anlaşmaya göre Mescid-i Aksa, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

İsrail makamlarının bu tek taraflı kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri baskın olarak tanımlıyor.

Tel Aviv yönetimi, Mescid-i Aksa'da "sadece Müslümanların ibadet edebildiği diğer dinlerin mensuplarınınsa sadece ziyaret edebileceği" tarihi statükonun korunduğunu savunuyor. Ancak fanatik Yahudilerin, İsrail polisi korumasında Harem-i Şerif'e düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüelleri yerine getirmeleri sıkça kameralara yansıyor.​​​​​​​

Yorumlar 7 Yorum Var
  • vatandaş04 31.07.2026 14:50
    Bakarsan bağ bakmassan dağ olur.sahip olduğumuz yere sahip çıkmadık şimdi içeri giremiyoruz yazık halimize kendi mescidimize giremiyoruz daha neyi bekliyoruz
  • Müslüman 31.07.2026 14:50
    Bizim asker ne duruyor Türkiye dede İsraillilerin sinagoga girişini engelleseya armutmu topluyoruz misilleme yapsın
  • Kürşad 31.07.2026 14:44
    sabrımız bitmek üzere yeter artık gidip bir an önce alalım ORALARI VE MESCİDİ AKSAYI İNŞALLAH
  • Mehmet 31.07.2026 14:39
    Mescidi Aksa yı ebedi özgürlestirmeliyiz.
  • İsimsiz 31.07.2026 14:36
    bizdeki etkili yetkililer de itrâil vatandaşınin ülkeye girmesini engellesinler omurgalı olmak önemli
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek