Mersin'de düğün konvoyu sırasında yolu kapatarak trafiği aksatan ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 7 araç sürücüsüne toplam 695 bin 862 lira idari para cezası uygulandı. Sürücü belgelerine 2 ay süreyle el konulurken, araçlar da 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 17. Cadde ile Nevit Kodallı Caddesi Kavşağı ve 34. Cadde üzerinde düğün konvoyunun yolu kapatarak trafiği engellediği ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü yönündeki görüntüler üzerine çalışma başlattı.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının incelenmesi sonucu olaya karıştığı belirlenen 7 araç tespit edildi. Araç sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında toplam 695 bin 862 lira idari para cezası kesildi.

Denetimler kapsamında sürücülerin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konulurken, araçlar ise 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • halk 01.08.2026 06:12
    gelire gøre ceza turkiye olmaz turkiye herkes fakir geliri yok nerde ise ayni sanatci sporcu gibi aylik on milyon uzeri alsa bile on bin gelir der emlakci kuyumcu doktor bile fakir gørunur kisaca herkesin gelir olsa bile kacak calisir kara para bu avrupa olsa belki olur orda her sey resmi de biz de zor
  • Mehmet 01.08.2026 02:08
    Sabaha karşı ne güldüm bu habere
  • Halil Mithat 31.07.2026 23:57
    Gökten kafasına para yağan gruplar için para cezası caydırıcı değil.
  • Misafir 31.07.2026 22:00
    1 yıl ehliyet 1 yıl araç men 500 bin para cezası bak bi daha yaparmı
  • Arif 31.07.2026 19:00
    Cezalarda taban fiyat belirlenip araç sahibinin geliri ve aracın değerine göre ceza katlanmalı. 20milyonluk araca binen bir kodomana 100bin ceza çerez parası gibi gelir. Özellikle ambulans, itfaiye araçlarına yol vermeme ve düğün konvoyu gibi trafiği kapatanlar için aynı suçu tekrar işlediğinde cezalar katlanarak daha çok arttırılmalı.
Daha fazla yorum görüntüle