İçişleri Bakanlığı, 22 ilde nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 253 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Şüphelilerin hesaplarında 52 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen çalışmalara dikkat çekilerek, "22 ilde nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda hesaplarında 52 milyar TL işlem hacmi bulunan 253 şüpheli yakalandı." ifadeleri kullanıldı.
22 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar kapsamında Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bayburt, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiği kaydedildi.
ÇOK SAYIDA GAYRİMENKUL VE ARACA EL KONULDU
Operasyonların sonuçlarına ilişkin detayların da paylaşıldığı açıklamada, aramalarda çok sayıda iletişim ve bilişim ekipmanı ile dijital materyal ve banka kartı bulunduğu aktarıldı. Suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıklarına el konulduğunu belirten İçişleri Bakanlığı, "Bir miktar Türk lirası, döviz ve altın, ruhsatsız silah ve mühimmat, 23 adet otomobil ile 2 adet gayrimenkul tapusu ele geçirildi. Kahraman polislerimizi, Asayiş Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.