Ukrayna'nın Kherson şehrinde, bir pazarda sebze satan 52 yaşındaki bir kişi, Rus ordusuna ait olduğu bildirilen bir FPV dronunun saldırısında yaralandı. Güvenlik kamerası görüntülerinde dronun satıcıyı takip edip hedef aldığı görülürken, Ukraynalı yetkililer yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Rusya ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Ukraynalı yetkililere göre, saldırı sabah saat 06:30 civarında Tavriyskyi bölgesindeki "Üç Süngü Meydanı" yakınlarındaki pazarda gerçekleşti. Hedefin, pazarda sebze satıcısı olarak çalışan 52 yaşındaki Yurii olduğu belirlendi.
HAYATİ TEHLİKESİ YOK
Saldırıda Yurii'nin patlama travması, kapalı kafa travması, işitme travması ve sırtında ve bacaklarında şarapnel yaraları aldığı bildirildi. Yaralı adam hastaneye kaldırıldı ve durumunun orta derecede olduğu belirtildi. İlk raporların aksine, daha sonra saldırıda ölmediği doğrulandı.
GÖRÜNTÜLER TARTIŞMALARA YOL AÇTI
Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, uluslararası platformlarda da geniş yankı buldu. Görüntülerde satıcının silahsız ve herhangi bir askeri teçhizat olmadan görülmesi, savaş hukuku konusunda yeni tartışmaları alevlendirdi. Ukrayna tarafı saldırının doğrudan bir sivili hedef aldığını iddia ederken, Rus tarafı olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.
-
Imamtorunu
04.08.2026
16:10
O sokak satici Selenskinin babasi mi? Putin icin cok önemli biri olmali. Büyük ihtimal bir ajandir.
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
17Mehmet
04.08.2026
15:33
Bunlar Ukrayna yapıyor o ufak drone Rusya’dan bu adam içinmi gelmiş o kadar yolu yok daha neler
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Misak-ı Milli
04.08.2026
15:15
Siyonist İsrail bunu hergün yapıyor
Beğen
/ 14 kişi beğenmiş
-
Asil TÜRK
04.08.2026
15:05
Bi tahta parçası atsa düşerdi dron
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Çelik
04.08.2026
14:45
Adam kesin istihbaratçıydı
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle