Adana'da trafikte yol verme nedeniyle başlayan tartışmada sürücüye testere ile saldıran şüpheli tutuklandı, 180 bin lira idari para cezası uygulandı ve aracı trafikten men edildi. Saldırıya uğrayan sürücü ise yaşadığı dehşeti anlattı.
Olay, 5 Ağustos'ta merkez Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi 810 Sokak'ta meydana geldi.
İddiaya göre, Ahmet Hakan Şimşek, otomobiliyle Akkuyu Mahallesi istikametine seyir halindeyken oto yıkamadan çıkmak isteyen bir araca yol verdi.
YOL VERME TARTIŞMASI BÜYÜDÜ
Yol verdiği otomobil yol üzerinde durdu. Bir süre bekleyen Şimşek, diğer sürücünün yolu açmasını istedi.
Bunun üzerine otomobil sürücüsü M.A.K. araçtan inerek Şimşek'le tartışmaya başladı, kısa sürede büyüyen olayda şüpheli sürücünün Şimşek'e yumruk attığı öne sürüldü.
İddiaya göre daha sonra aracının bagajından testere alan M.A.K., yeniden Şimşek'in üzerine yürüdü. Araya girenlerin müdahalesiyle olay daha fazla büyümeden sona erdi. Yaşananlar ise araç kamerasına saniye saniye yansıdı.
İKİ TARAF BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafları polis merkezine götürdü.
Şimşek, M.A.K.'den şikayetçi olurken, M.A.K. da Şimşek'in kendisine hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu.
PARA CEZASI UYGULANAN SÜRÜCÜ TUTUKLANDI
Trafik ekipleri tarafından araçtan inerek saldırıda bulunduğu gerekçesiyle M.A.K.'ye 180 bin lira idari para cezası uygulanırken, otomobili de trafikten men edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
"BAGAJDAN TESTERE ALIP ÜZERİME YÜRÜDÜ"
Olayı anlatan sürücü Ahmet Hakan Şimşek, trafikte yol vermesine rağmen tartışmanın kısa sürede şiddete dönüştüğünü öne sürdü.
Şimşek yaptığı açıklamada, "Yol verdim ancak daha sonra önümde beklemeye devam etti. Yolun açılmasını isteyince araçtan inerek bana saldırdı. Önce yumruk attı, ardından bagajdan testere alıp üzerime yürüdü. Araya giren vatandaşlar sayesinde testereyle yaralanmadım. Yumruk nedeniyle dudağımdan yaralandım." dedi.
"TRAFİĞE ÇIKMAYA KORKAR HALE GELDİK"
Şüphelinin kendisinden de şikayetçi olmasına anlam veremediğini ifade eden Şimşek, "Ben kimseye hakaret etmedim, küfür etmedim. Araç kameramda yaşananların tamamı kayıtlı. Olayın bu noktaya gelmesi beni çok üzdü. Yaşadıklarımdan sonra Adana'da trafiğe çıkmaya korkar hale geldim." diye konuştu.
-
Emekli yurttaş
07.08.2026
11:04
180 bin TL ceza AZ geliyor bu tiplere ceza 500 bin olmalı ve herkese bunun karşılığının 500 bin olduğunu bilmeli
Beğen
-
Fikret
07.08.2026
11:02
Adam öldürmeye tam teşebbüs var. Testereyle saldırsa adam ölürdü .En az 60 yıl ceza almalı bu adam
Beğen
-
Adnan
07.08.2026
10:55
Ülkede maganda kültürü bayağı bir gelişmiş, Artık saldırı aletleri de her geçen gün gelişiyor, testere yoktu oda oldu. bakalım
Beğen
-
misafir
07.08.2026
10:49
Bu nasıl yetersiz ceza hapis cezası gelmeli
Beğen
-
Umut
07.08.2026
10:49
Boşuna demiyoruz olur böyle vakalar türk polisi yakalar hıc bir suç cezasız kalmaz
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle