Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan tarihi anlaşmanın detaylarına ve isimlendirme sürecine dair önemli bilgiler paylaştı.

"MEKKE İTTİFAKI OLARAK KONUŞULUYOR"

Üç ülkeyi bir araya getiren mutabakatın adlandırma sürecine ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Fidan, "İsminin ne olacağı meselesi... Genel olarak şu anda 'Mekke İttifakı' olarak konuşuluyor." dedi.

Farklı isimlendirme seçeneklerinin de masada olduğunu belirten Fidan, "Ama buna hani 'Mekke Savunma İttifakı' diyenler de var. O zamanla oturacak. O biraz ortakların karar vermesiyle alakalı bir konu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Allah ın bir kulu 09.08.2026 11:33
    Bana göre şimdilik 2 hefefi var. Birincisi sünni düşmanı iranı çevrelemek. İkincisi israili çevrelemek. Abd nin bilgi ve onayıyla kırulmuş gibi. Önümüzdeki yıllarda asya, körfez ve ortadoğudan da katılım olur. İleride bu yapı kktc yi de devlet olarak resmen tanır.
  • Selime Hollanda'dan 09.08.2026 10:40
    Bu pakt Mekke degil Amerika paktidir.O kadar islam pakti olsa muslan ulkeleri birlesir Qudus pakti kuradi nerde o cesaret islam ulkeleri daginik inanmayin bu Mekke paktina.1937 Sadabat pakti vardir o da dagildi II Dunya savasi ve Irak isgali sonucu yurumedi.
  • Misafir 09.08.2026 09:48
    Sayın Cumhurbaşkanımız Sağolsun. Kendilerine ve tüm Bakanlarımıza önemli adımları için. Teşekkür ederiz. Bu cesaret ister. Dünyanın gözü Mekke anlaşmasında.
  • Adil 09.08.2026 09:16
    En güzel isim bulunmuş, islam alemini uyandıran ve birleştiren bir isim.
  • Mitat 09.08.2026 08:09
    Amerikanın izini olmadan bu birliktelik asla olmaz oluşamaz. Amerika neyin peşinde onu sorgulamak lazım…
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek