Rusya Savunma Bakanlığı, 13 Ağustos 2026 tarihli günlük durum raporunda, "özel askeri operasyon" kapsamında altı farklı grup bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait birliklere darbeler indirildiğini duyurdu. Bakanlık verilerine göre, Ukrayna ordusu 6 cephede toplamda yaklaşık 1.410 asker kaybetti.

Rusya, hava-yer taarruz uçakları, saldırı dronları, füze birlikleri ve topçu güçleriyle 149 bölgede Ukrayna'ya ait enerji ve ulaşım altyapısını, lojistik merkezlerini, İHA depolama alanlarını ve yabancı paralı asker konuşlanma noktalarını vurduğunu duyurdu. Hava savunma sistemlerinin beş güdümlü bombayı, üç HIMARS mermisini ve 1.150 sabit kanatlı dronu düşürdüğü belirtildi.

Bakanlık ayrıca operasyonun başından bu yana Ukrayna'nın toplam kayıplarının 673 uçak, 284 helikopter, 206.167 İHA, 669 hava savunma sistemi, 30.566 tank ve zırhlı savaş aracı, 1.770 çok namlulu roketatar, 36.138 saha topu ve havan ile 69.169 özel askeri araca ulaştığını iddia etti.

HARKİV VE ZAPORİJYA BÖLGELERİNDE 2 YERLEŞİM YERİNİ ELE GEÇİRDİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Harkiv ve Zaporijya bölgelerinde birer yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki eylemlerine dair bilgi paylaşıldı.

Rus güçlerinin, Ukrayna'da 2 yerleşim yerini ele geçirdii belirtilen açıklamada, "Doğu Kuvvetler Grubu birlikleri, Harkiv bölgesinde Şçerbakovka, Zaporijya bölgesinde de Novoye Pole yerleşim yerlerini kurtardı." ifadesine yer verildi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek