Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar merkezli Al Jazeera'ye verdiği röportajda İsrail’in Lübnan’a yönelik savaşına dair ve bölgedeki gelişmeleri El-Cezire televizyonuna değerlendirdi.
Lübnan'daki çatışmaların sona erdirilmesinde ABD'nin kritik bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Erdoğan, Katar'ın bölgesel barış ve arabuluculuk çabalarına da övgüde bulundu. Gazze konusunda ise Türkiye'nin Filistinlileri yalnız bırakmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Gazze için her şeyi yapacağız" mesajı verdi. Erdoğan ayrıca Hamas'ın verdiği taahhütleri yerine getirdiğini, İsrail'in ise saldırılarını sürdürdüğünü ifade ederek Tel Aviv yönetimine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Savaşı değil, barışı konuşuyoruz; ancak Türkiye, hiçbir savaştan çekinmez.Şu anda İsrail doğal olarak saldırgan konumunda, Lübnan şu anda sürekli İsrail saldırılarına maruz kalıyor ve biz Lübnan’ı bu saldırılardan mümkün olan en kısa sürede kurtarmalıyız," dedi
-
Vatancı
18.08.2026
04:34
Şimdiye kadar çoktan almıştık, bayrağı dikmiştik. Yakındır, bunların tası tarağı toplayıp sessizce kaçtığını duyarız. Zaten çoğu kaçmıştır. Devletimiz, ordumuz işini bilir. Vardır bir sebebi. Allah yar ve yardımcımız olsun. Birliğimiz dirliğimiz daim, dualarımız kabul olsun.
Beğen
-
Koray
17.08.2026
20:46
Birbiriyle savaşacak son iki ülke İsrail ile Türkiye. Adınız gibi bilin bunu
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Köylü
17.08.2026
15:25
Nerdeyse 6 aydır şöyle dua ediyorum İnşallah İsrail bize saldırır. Saldırsınki savaşa girelim. Cihad Türkün düğünüdür. Yoksa cihad edeceğimiz yok. Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş. Gel istrail köpeği gel
Beğen
/ 10 kişi beğenmiş
-
hak
17.08.2026
14:30
savaş olmazsa olmazz artık.kaçacak ödlek korkak yorumcular doluşmuş buraya
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
-
ali aksy
17.08.2026
14:25
Evet Türkiye savaşmaktan kaçmaz!Ama kişibaşı geliri 30-40 bin dolar olan bir devletin askeri,hiçbir zaman savaşmaş.Verin bize bir fırsat ve görün türklerin nasıl savaştıgını,bekliyoruz!
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle