İsrail basını, Suriye’nin Ebu Zuhur Havalimanı’na yapılan saldırının ardından peş peşe Türkiye’yi merkeze alan haberler yayımladı.

Maariv “İsrail sessizliğini bozdu, Türkiye’yi hedef aldı” başlıklı haberinde “Suriye’de kritik noktadaki askerî havalimanı Türkiye sınırına yakın mesafede bulunuyor. Bölgede Türk kuvvetlerinin olduğu düşünülüyor. Son dönemde Ankara-Şam hattındaki ikili ilişkiler düşünüldüğünde İsrail’in artık bir hamle yapması gerekiyordu” iddiasında bulundu.

İsrail televizyonu Kanal 13 “Türkiye ile çatışma riskini göze aldık” başlıklı haberinde “Şam, uyarılarımızı görmezden geldi ve Türk kuvvetleri orada konuşlanacaktı. Buna izin veremezdik” ifadelerini kullandı.Kanala konuşan İsrail ordusundan bir yetkili “İhtiyacımız olan son şey Türk ordusuyla açık bir savaş olur. Ancak bu hamleyle çatışma riskini göze almış gibi duruyoruz” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek