Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TEKNOFEST Mavi Vatan'ın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, küresel dengelerin değiştiği ve jeopolitik rekabetin arttığı bir dönemde Türkiye'nin denizlerdeki hak ve çıkarlarının korunmasının stratejik önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz, “Mavi Vatan'daki egemenliğimizi ve haklarımızı tereddütsüz, tavizsiz bir şekilde koruyacağımızı herkese ilan etmek istiyoruz.” dedi.

Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin savunma sanayisindeki dönüşümüne dikkat çeken Yılmaz, 37 gemi ve 4 hava aracının sergilendiğini belirterek, yerli ve milli teknolojilerde önemli bir seviyeye ulaşıldığını söyledi. TCG Anadolu, TCG İstanbul, Murat Reis ve TCG Derya'nın yanı sıra MARLIN, SANCAR, ULAQ ve SALVO gibi insansız deniz araçlarının Türkiye'nin denizcilik kabiliyetini ortaya koyduğunu ifade eden Yılmaz, savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 80'i aştığını kaydetti.

Yılmaz, TEKNOFEST kuşağının Türkiye'nin geleceğinde belirleyici rol oynayacağını belirterek gençlere seslendi. Yapay zeka, otonom sistemler, gelişmiş sensörler ve güvenli haberleşme teknolojilerinin denizcilik alanında daha etkin kullanılacağını söyleyen Yılmaz, “Türkiye'nin geliştireceği yeni gemileri, denizaltıları, insansız sistemleri ve ileri teknolojileri sizler çok daha yüksek seviyelere taşıyacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek