Yeni Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un 7 yıl danışmanlığını yapan ve gözaltına alınan Ali Şenyurt tanık sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıktı. Ali Şenyurt'tun ifadesinde bomba iddialar yer aldı.
7 YIL DANIŞMANLIK YAPTI
Jeoloji mühendisi olduğunu belirten Ali Şenyurt, yaklaşık 1,5 yıl önce görevinden ayrıldığını ifade eden Şenyurt, bu dönemde Cemal Enginyurt’un oğlu Alptürk Enginyurt’un Ordu’da bir akaryakıt istasyonu işlettiğini, ayrıca Ankara’da bir süre faaliyet gösteren “Öküz” isimli eğlence mekânına ortak olduğunu bildiğini anlattı.
Savcılık, Şenyurt’a Alptürk Enginyurt'un MASAK raporuna yansıyan çok sayıdaki para transferini ve şirketlerin finansal kaynağını da sordu. Şenyurt, Cemal Enginyurt’un milletvekilliği öncesinde ticaretle uğraştığını, milletvekilliği döneminde de gayrimenkul alım-satımı yaptığını söyledi “Cemal Enginyurt ve Alptürk Enginyurt’un bende vekâletleri bulunmakta idi. Bazen onlara gönderilecek olan para şahsıma gönderilirdi. Ben de onların hesabına gönderirdim.” Ardından para trafiğine ilişkin daha da dikkat çekici bir ayrıntı verdi.