Fatih’te surların bulunduğu açık alanda alkol içen kişilere, polis dronundan "Bu bir polis dronudur. Bu bölgede alkol içmek yasaktır. Derhal bu bölgeden ayrılın" anonsuyla uyarı yapıldı. Yaşananlar kameraya yansıdı.

Uygulama, Kocamustafapaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Bölgede denetim yapan polis ekipleri, surların bulunduğu açık alanda alkol içen kişileri dronla tespit etti. Kişilerin bulunduğu noktaya yönlendirilen dronun hoparlöründen, “Bu bir polis dronudur. Bu bölgede alkol içmek yasaktır. Derhal bu bölgeden ayrılın” anonsu yapıldı. Uyarıyı duyan kişiler, kısa süre içerisinde bölgeden uzaklaştı.

39 İLÇEDE KULLANILIYOR

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın talimatıyla 39 ilçede kullanılan polis dronları; asayiş ve narkotik uygulamalarının yanı sıra ormanlık alanların denetlenmesi ve yangın riskine karşı yürütülen çalışmalarda da görev alıyor. Geniş alanların havadan kontrol edilmesini sağlayan dronlarla şüpheli durumlar tespit edilerek bölgedeki ekiplere bildiriliyor. 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Gökhan 01.09.2026 06:41
    Yerinde bir uygulama olmuş parkları meyhaneye çevirdiler yere attıkları şişelerde cabası
  • abdullah 31.08.2026 22:13
    namaz kılmak ile içki içmeyi aynı kefeye koyacak kadar cahil ismi ahmet mehmet olan cahiller var sorsan birde müslümanım der
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek