Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ülke genelinde sürdürdüğü hububat alımları kapsamında rekor kırdığını, bugüne kadar 12,1 milyon ton ürün alındığını, üreticilere ise 170 milyar liralık ödeme yapıldığını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada, stratejik bir ürün olan hububatta bu yılki hasat sezonunun bol ve bereketli geçtiğini belirterek bunun, ülkemizin gıda arz güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Hasat gerçekleşme oranlarının buğdayda yüzde 98,8; arpada yüzde 99,2'ye ulaştığını aktaran Yumaklı, TMO'nun hububat alımlarını 769 alım merkezinde aralıksız sürdürdüğünün altını çizdi.

Samet Kalafat Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Samet Kalafat

Editör Hakkında

2001 yılında İstanbul'da doğdu. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nden 2024 yılında mezun oldu. Kariyerine medya sektöründe multimedya editörü olarak başladı. Çeşitli kuruluşlarda saha çekimleri, belgesel çekimleri ve kurguları, sosyal medya yönetimi ve muhabirlik alanlarında görev aldı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek