İskenderun'da kaldırım işgali denetimi yapan zabıta ekipleri, "Belediye başkanı akrabam" diyerek tabelasını kurtarmaya çalışan esnafa taviz vermedi. Ekipler, kuralların herkes için geçerli olduğunu vurguladı.

İskenderun Belediyesi, kent genelinde yaya güvenliğini ve şehir düzenini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaldırım işgali denetimlerinde, vatandaşların yaya geçişini engelleyen ve kamuya ait alanları işgal eden materyaller kaldırıldı. Kurallara uymayan esnaf ise uyarıldı.

"KİMİ İSTERSENİZ ARAYIN"

Denetim sırasında bir esnaf, kaldırılan tabelasının yeniden bırakılması için "Belediye başkanını arayacağım, akrabamdır" diyerek zabıta ekiplerine müdahale etmeye çalıştı. Zabıta personelinin ise "Kimi isterseniz arayın" şeklindeki yanıtı dikkat çekti.

KURALLAR HERKES İÇİN EŞİT

İskenderun Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Daha düzenli, daha güvenli ve herkes için erişilebilir bir İskenderun için denetimlerimiz kararlılıkla devam edecek. Kamuya ait alanlar, hiçbir kişi veya işletmenin özel kullanım alanı değildir. Kurallar herkes için eşit şekilde uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • misafir 08.09.2026 11:12
    Darısı sahipsiz ilime mardine gelsin inşallah. gerçi bunlarla zor ama yinede Allahtan umut kesilmez
  • emo 08.09.2026 10:44
    bu zabıtalar her ile lazım
  • HESAP 08.09.2026 10:40
    İskenderun'da oturuyorum. İçki satan mekanlar özellikle reklam olsun diye insanlar görsün diye yolun kenarında kaldırımın yanına el arabasının üstünde içinde boş içki şişelerin olduğu ya da içki şişesi olmadığı üzerinde marka isimleri olan İÇKİ KASALARINI milletin gözüne adeta çakıyorlar. Bunlara özellikle müsaade edilmesin rica ediyoruz milleti zehirliyorlar.
  • Türk 08.09.2026 10:37
    Helal olsun Zabitalara
  • vatandaş 08.09.2026 10:25
    Darısı İstanbul'un başına. Özellikle Fatih'te falan kaldırımlarda yürüyecek yer kalmamış, esnafın koyduğu masa sandalyeden yolda bile yürüyemiyorsun. Aylardır yerinde yatan ve neredeyse çürüyen işgalci arabalardan dolayı arabana park yeri bile bulamıyorsun. Kaldırımlar iyi süpürülmediği için kenarlrda ot hatta ağaç bile bitmiş. İstanbul sahipsiz maalesef.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek