Dünyanın en yüksek maaş alan seçilmiş lideri olan Singapur Başbakanı Lawrence Wong'un yıllık maaş paketi, 15 yıllık ücret dondurmasının ardından 2,2 milyon Singapur dolarından 3,6 milyon Singapur dolarına yükseltilecek. Yaklaşık 2,85 milyon dolara denk gelen yeni paket, ABD Başkanı'nın yıllık 400 bin dolarlık maaşının 7 katından fazla olacak. Wong ayrıca görevini sürdürmesi halinde maaş artışından elde edeceği ek gelirin tamamını beş yıl boyunca hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı.

Singapur yönetimi, yüksek siyasi maaş politikasını özel sektörle rekabet edebilme ve nitelikli isimleri kamu görevlerine çekme amacıyla uyguluyor. Yeni sistem kapsamında bakanlara 15 Ekim'den itibaren performansları ve son maaş düzenlemelerinin üzerinden geçen süre dikkate alınarak yüzde 9'a kadar tek seferlik zam yapılacak. Başbakanın maaşı ise üst düzey özel sektör gelirleri dikkate alınarak belirlenen referans ücretin iki katı üzerinden hesaplanacak.

Wong, yüksek maaşların kamuoyunda tartışma yaratabileceğini kabul ederek sistemin şeffaf olması gerektiğini vurguladı. Yeni düzenlemeyle Singapur Başbakanı'nın maaşı, İsviçre, Avustralya, ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Güney Kore liderlerinin yasal maaşlarının önemli ölçüde üzerine çıkarken Wong, "Siyasi olarak zor olduğu için bu konudan kaçınamayız." ifadelerini kullandı.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var