Gazeteci Fatih Atik katıldığı bir televizyon programında Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti’ye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yargıtay “Yeni parti ismini kullanamazsınız” demesine rağmen Özel’in “sorun çıkmaz siz alın” diyerek ismi aldığını iddia etti.

PARTİLERİNİN ADINI BİLE YANLIŞ SÖYLÜYOLAR

Atik, Yeni Partili birçok ismin partinin ismini sürekli yanlış telaffuz etmesi üzerine, “İYİ Parti diyor, bir CHP diyor. Ve yeni parti logosu altında bir kampanya da başlatamadılar yani. Artık bu ismi değiştirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kendisine yöneltilen, “Peki artık bu isim yerine başka bir isim mi bulunması gerekiyor?” sorusuna Atik, “Ya şu an o noktaya gelinmiş. Benim Ankara'da aldığım bilgi bu. Yani ya yeni parti ismini değiştirecekler, ya da başka bir parti kuracaklar” yanıtını verdi.

GÖZ GÖRE GÖRE HATA YAPTILAR

Programın konuklar arasından bulunan Mete Yarar’ın “Yargıtay niye peki evrağı alıyor?” sorusunu yönelttiği Atik,

“Yargıtay diyor ki; Ben sizi uyarıyorum. Bu ismi kullanmanızla ilgili problem çıkabilir” yanıtını verdi. Konuşmasının devamında Atik, “Bunlar da diyor ki: ‘Ya bizce çıkmaz bir problem. Siz alın’ diyorlar. Yargıtay da, Ben uyarımı yaptım siz bilirsiniz diyor. Daha sonra bir incelemeye giriliyor, yasa gereği yeni ifadesi yenilik partinin içinde geçiyor. Yeni Parti diye ayrıca eski bir parti daha vardı. Yani o yeni ifadesini kullanamıyorsun, Yargıtay'ın siyasi partiler kanunu gereği. Uyarıya rağmen göz göre göre böyle bir hata yapılmış” dedi.

PARTİ VAR ADI YOK

Atik partinin adının olmamasının birçok engele neden olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Parti var da, adı yok. Genel başkan var, ama partinin adı yok. Teşkilat o da belli değil, partinin adı olmadığı için kongre de yapamıyorsunuz."

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Öneri 12.09.2026 06:28
    Yeni Rakı Partisi olsun. Tam onlara göre.
  • 3922 11.09.2026 23:43
    Ekim ek süper
  • Kulun Biri 11.09.2026 22:27
    Özyeni Parti olsun :)
  • M. Mas 11.09.2026 20:11
    Yeni Eski Parti - - YEP - - adı YEP olabilir, yeme içme partisi..
  • +EKREM+ 11.09.2026 19:54
    sahte imamın oglu bunların aklını almış iradeleri yok hükmünde yeni rakı bar partisi millet bunların umurunda mı azılı sapık ve azılı hırsızlar toplulugu
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek