ABD'nin Çin'e karşı savaş gemisi filosunu güçlendirme planında Türkiye detayı öne çıktı. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Washington'ın değerlendirdiği fırkateyn seçenekleri arasında Türkiye'nin İstanbul sınıfı gemileri de bulunuyor.

ABD, Çin'in hızla büyüyen deniz gücü karşısında savaş gemisi filosunu güçlendirmek için müttefik ülkelerin imkanlarını değerlendirmeye başladı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ABD'nin yeni fırkateyn arayışında Türkiye'nin İstanbul sınıfı gemileri de seçenekler arasında bulunuyor.

FIRKATEYN YARIŞINDA TÜRKİYE DE VAR! İSTANBUL SINIFI FIRKATEYNLER MASADA

İsrail basınına göre Washington'ın yabancı tasarımları değerlendirdiği süreçte Türkiye, Japonya ve Güney Kore öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor.

ABD'nin filoyu daha hızlı büyütmek amacıyla ilk gemilerden en fazla ikisini yabancı tersanelerde inşa ettirmeyi, sonraki üretimi ise Amerikan tersanelerine taşımayı değerlendirdiği aktarıldı.

Haberde, İstanbul sınıfının seçenekler arasına girmesinde temmuz ayında NATO Zirvesi kapsamında Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilen görüşmenin de etkili olduğu öne sürüldü.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek