MİT Başkanı Kalın, temaslarda bulunmak üzere gittiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de askeri törenle karşılandı. Kalın için hazırlanan karşılama törenin görüntüleri sosyal medyada beğeni yağmuruna tutuldu.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Afganistan'ın başkenti Kabil ile Kandahar'ı ziyaret etti.
Kalın'ın Kabil ziyareti kapsamında, Afganistan İstihbarat Genel Direktörlüğü (GDI) Başkanı Abdulhak Vasık ile görüştüğü bildirildi.
AFGANİSTAN'DA ASKERİ TÖREN
Kalın, Afganistan'daki temasları kapsamında askeri törenle karşılandı. Askerlerin katıldığı törende Kalın'a yönelik sıcak karşılama görüntüleri dikkat çekti.
Kalın, ziyareti kapsamında Afganistan Geçici Hükümeti Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdul Gani Baradar, Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakub Mücahid ve İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani ile de bir araya geldi.
Görüşmelerde, Türkiye ile Afganistan arasında güvenlik ve istihbarat alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesi amacıyla atılabilecek adımlar ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkiler de görüşmelerin gündeminde yer aldı.
BÖLGESEL GELİŞMELER MASADA
Kalın'ın temaslarında ABD/İsrail-İran Savaşı başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.
Görüşmelerde ayrıca terörle mücadele, insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretine karşı mücadele konuları ele alındı.
-
Alp asker
18.09.2026
21:17
Maşallah düşünsenize Türk'ün töresi İslam'ın şerefiyle şeref bulmuş ve tüm kardeşler toplanmış... Pakistan Afganistan İran Irak Suriye Azerbaycan Mısır Cezayir Tunus Fas Malezya Bosna kirgisiztan Kazakistan Türkmenistan Özbekistan Tacikistan ve hatta Yunanistan Bulgaristan ermenistan
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Mehmet
18.09.2026
00:57
Maşallah
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle