YENİ Parti ile Yenilik Partisi arasında isim benzerliği nedeniyle yaşanan tartışma sürerken, taraflar arasındaki görüşmelerin neden sonuçsuz kaldığına ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100 yayınında, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ın görüşmeler sırasında dikkat çeken bir talepte bulunduğunu öne sürdü.

Burhan'ın iddiasına göre Yılmaz, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini cumhurbaşkanı adayı ilan etmesi karşılığında Yenilik Partisi'nin isminin kullanılmasına ilişkin bir teklif sundu. Yılmaz'ın, "Özgür Özel, Yenilik Partisi Genel Merkezi'ne gelsin, beni cumhurbaşkanı adayı ilan etsin. Kameraları ve gazetecileri çağıralım. Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Yenilik Partisi'nin cumhurbaşkanı adayıdır desin. Ver cumhurbaşkanı adaylığını, al Yenilik Partisi'nin ismini" şeklinde bir öneri getirdiği iddia edildi.

Öte yandan Özgür Özel, Bursa'daki konuşmasında isim tartışmasına ilişkin, "Yeni Parti'nin adını millet koydu. Milletin koyduğu ismi kimseye değiştirtmeyiz" ifadelerini kullanmıştı. Özel ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin isimler arasında iltibas bulunduğuna karar vermesi halinde gerekli değişikliğin yapılabileceğini belirtmişti.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek