Gazze soykırımının faili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Kurul konuşması sırasında pek çok ülke temsilcisinin kendisini protesto ederek terk ettiği salona hitap etti.
Netanyahu, BM 81. Genel Kurulu'na hitap etmek için salona girdi ve kürsüye yöneldi.
Netanyahu'nun kürsüye çıkmasının ardından çok sayıda ülke heyeti, İsrail'in Gazze'deki soykırımı ve ateşkese rağmen saldırılarını sürdürmesine, işgal altındaki Batı Şeria'daki toprak gasplarına, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla Genel Kurul salonunu terk etti.
Temsilciler ayağa kalkarak Genel Kurul'u terk ederken, salonda protesto sesleri yükseldi ve Netanyahu yuhalandı.
Çok sayıda temsilcinin salonu terk etmesinin ardından Netanyahu, neredeyse tamamen boşalan Genel Kurul salonunda konuşmasını sürdürdü.
Böylelikle Netanyahu, 7 Ekim 2023'ten bu yana BM Genel Kurulu'nda 3. kez protesto edilirken, New York'taki BM Genel Merkezi çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri altında İsrail Başbakanı karşıtı gösteriler düzenlendi.
New York sokaklarında İsrail'in saldırılarını protesto eden göstericiler, "İsrail'i silahlandırmayı sonlandırın, Gazze'nin yaşamasına izin verin" sloganını atarken, "Soykırıma son verin", "İnsanları finanse edin, savaşı değil" yazılı pankartlar taşıdı.
-
Komik
24.09.2026
22:07
Alçak yüzsüz utanmaz arlanmaz ama işini görür dünyaya dur der sünepeler ancak protesto ederler.bence protesto edilmesi gereken hiç birşey yapamayan dünya Müslüman münafık devletler.
Beğen
-
Laz
24.09.2026
22:03
Hangi yüzle gelmiş it
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Gazi
24.09.2026
21:58
Çok da havalara girmeyin, 7 Ekim'den bu yana ne değişti? O ne dediyse o oluyor. Çokta umurundaydı.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
vatandaş
24.09.2026
21:52
Bravo Terk eden ülkelere..
Beğen
-
ben sen
24.09.2026
21:50
bravoo .protesto eden ulkelere tebrik
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle