Teknoloji ve savunma sanayi heyecanının tavan yaptığı TEKNOFEST’te HAVELSAN standı yoğun ilgi odağı oldu. Haber7 Muhabiri Yavuz Selvi’nin sorularını yanıtlayan HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, hem memleketi Şanlıurfa’da düzenlenen organizasyonun başarısına dikkat çekti hem de Türkiye’nin insansız kara aracı teknolojisindeki son durumu paylaştı.

TEKNOFEST ORGANİZASYONU BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

15’incisi Güneydoğu’nun incisi Şanlıurfa’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Nacar; organizasyonun hazırlık, katılım ve öğrenci profili açısından mükemmel bir seviyede olduğunu vurguladı. Nacar, organizasyonun başarısından dolayı T3 Vakfı’na ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Barkan 3 Sahaya İniyor: İnsansız Tank Teknolojisi GeliyorSAHA Expo’da ilk kez görücüye çıkan ve "insansız tank" benzetmeleriyle dikkat çeken Barkan 3 ile ilgili müjdeli haberleri aktaran HAVELSAN Genel Müdürü, aracın otonomi kabiliyetlerinin daha da geliştirildiğini belirtti.   Barkan 3’ün önümüzdeki günlerde atış serbest tatbikatı kapsamında test sahasına çıkacağını bildiren Nacar, sürecin devamını şu sözlerle özetledi:"Testlerin ardından inşallah ilk teslimatlarımızı yılın ilk dönemlerinde gerçekleştireceğiz. Barkan 3 bu şekilde envantere alınacak ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizle buluşacak."

HAVELSAN OTONOMİ AİLESİNİ GENİŞLETİYOR

İnsansız kara araçları ailesinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nacar, sahada elde edilecek geri bildirimler doğrultusunda Barkan ailesinin büyütülmeye devam edeceğini söyledi. Ağır sınıf araç dönüşümleri de dâhil olmak üzere farklı ihtiyaçlara yönelik altyapılarının hazır olduğunu ifade eden Nacar, HAVELSAN’ın sahip olduğu güçlü otonomi kabiliyetini savunma sanayiindeki farklı firmalar ve sektörler için de kullanıma sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek