MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suudi Arabistan'a yönelik askeri savunma desteği ve Mekke İttifakı adımlarına tam destek verdi.
"DAHASI BU DURUM BİNLERCE YILLIK DEVLET POLİTİKAMIZDIR"
Kutsal beldelerin korunmasının tarihsel bir sorumluluk olduğunu kaydeden MHP'li Özdemir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Ne Rasulullah’ı, ne de Kıblemiz olan Mekke’yi hiçbir saldırıya açık bırakamayız. İki kutsal mabedimiz de bugün Suudi Arabistan’ın egemenliğindedir. Mekke İttifakı kapsamında ülkemizin Suudi Arabsitan’ın savunmasına mümkün olan her türden askeri desteği, gereken her türlü hassasiyet ve fedakarlıkla sağlaması girişimi doğrudur. Dahası bu durum binlerce yıllık devlet politikalarımızın da esasıdır. Yavuz Sultan Selim Han, hem Mekke, hem de Medine’yi hedef alan mütecaviz eylemleri göz önünde bulundurarak Mısır seferine koyulmuştu. Bu hassasiyet gerek Osmanlı, gerekse Cumhuriyet döneminde her daim devletimizin ana yaklaşımları arasında yer almıştır. Bugün de aynı hassasiyetimiz hem milletimiz hem de devletimiz nazarında canlıdır.
Ne Rasulullah’ı, ne de Kıblemiz olan Mekke’yi hiçbir saldırıya açık bırakamayız. İki kutsal mabedimiz de bugün Suudi Arabistan’ın egemenliğindedir. Mekke İttifakı kapsamında ülkemizin Suudi Arabsitan’ın savunmasına mümkün olan her türden askeri desteği, gereken her türlü hassasiyet ve fedakarlıkla sağlaması girişimi doğrudur. Dahası bu durum binlerce yıllık devlet politikalarımızın da esasıdır. Yavuz Sultan Selim Han, hem Mekke, hem de Medine’yi hedef alan mütecaviz eylemleri göz önünde bulundurarak Mısır seferine koyulmuştu. Bu hassasiyet gerek Osmanlı, gerekse Cumhuriyet döneminde her daim devletimizin ana yaklaşımları arasında yer almıştır. Bugün de aynı hassasiyetimiz hem milletimiz hem de devletimiz nazarında canlıdır."