AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Cemil Tugay, adaylık sürecindeki anket tartışmasında CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmeyi gazeteci Sinan Burhan'a anlattı.
Cemil Tugay, “20 kez görüştüm, bir kez şikayet etmedi. CHP’de kalsaydım beni bu kadar ağır eleştirecekler miydi?” diye tepki gösterdi.
NE OLMUŞTU?
Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecinde anket yapıldığı ve sonuçlara göre karar verildiği yönündeki iddialara değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, böyle bir anketin bulunmadığını söylemişti
Kılıçdaroğlu, “İşte anket yaptık, o birinci çıktı. Hiç öyle bir şey yok. Partinin arşivinde hiçbir anket de yok. Baktık, Cemil Bey’le ilgili bir şey var mı yok mu diye. Öyle anketler söz konusu değil.” ifadelerini kullanmıştı.