Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "Suudi Arabistan'ı korumak ve savunmak için her türlü adımı atacaklarını" belirtti.

Sisi, başkent Kahire'nin doğusundaki Mısır Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuştu.

Mısır ve Suudi Arabistan'ın Arap ve İslam dünyasının kalbi olduğunu söyleyen Sisi, Kahire'nin Suudi Arabistan'ın güvenliğine ve sınırlarına yönelik herhangi bir tehdidi kabul etmeyeceğini vurguladı.

Sisi, "Suudi Arabistan'ı korumak için her türlü adımı atacağız ve bizden talep edilmesi halinde yetki vermesi için Meclisi acil oturuma davet edeceğim." diye konuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın direktifleri doğrultusunda Riyad yönetiminin talep edeceği her türlü adımı atmaya ve Suudi Arabistan'ı savunmaya hazır olduklarını belirtti.

Mısır'ın 2013 yılında karşı karşıya kaldığı süreçte başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin verdiği desteğe teşekkür eden Sisi, "Mısır, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin ulusal güvenliğinin birbiriyle bağlantılı olduğu doğrudur." dedi.

"2030 YILINDA GÖREV SÜREM SONA ERİYOR"

Mısır Anayasası'nda değişiklik yapılmayacağını teyit eden Sisi, "Devlet başkanlığı görev sürem 2030'da sona erecek. Bu, kesinleşmiş bir konudur." ifadelerini kullandı.

Sisi, sosyal medyada 2027'de Anayasa'nın değiştirilerek kendisine yeni bir dönem için devlet başkanlığına aday olma hakkı tanınabileceği yönündeki iddialara da bu sözlerle yanıt verdi.

Mevcut Anayasa uyarınca Sisi, üçüncü görev döneminin sona ereceği 2030'dan sonra yeniden devlet başkanlığına aday olamıyor.

MISIR MECLİSİ, SİSİ'NİN "SUUDİ ARABİSTAN'I KORUMA" AÇIKLAMASININ ARDINDAN YARIN TOPLANACAK

Mısır Meclisi, Sisi'nin "Suudi Arabistan'ı koruma" açıklamasının ardından yarın toplanacak

Mısır Meclisi, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin "Suudi Arabistan'ı korumak için her türlü adımı atacağız" açıklamalarının ardından Sisi'nin talebi üzerine yarın toplanma kararı aldı.
 
Mısır resmi ajansı MENA'da yer alan habere göre Mısır Meclisi Genel Sekreterliği, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, Sisi'nin Suudi Arabistan'a destek vermek amacıyla yetki talebinde bulunmasının ardından Meclis Genel Kurulunun yarın saat 13.00'te toplanacağı bildirildi.
 
Kahire'nin doğusundaki Mısır Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşan Sisi, "Suudi Arabistan'ı korumak için her türlü adımı atacağız ve bizden talep edilmesi halinde yetki vermesi için Meclisi acil oturuma davet edeceğim." demişti.
 

 

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 10 Yorum Var
  • Bir oll 17.10.2026 17:24
    Suudlar için yapılan ları,gazze için neden yapmadımız,ağzınızın dibiydi. Mekke medine,kutsal şehirlerimiz orada amenna,savunma için geç bile kalındı ancak,gazze kudüs kan ağladı ve ağlıyor hala,sınır kapısına nerede ise kilit vurdunuz
  • Emekli 17.10.2026 17:22
    Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "Suudi Arabistan'ı korumak ve savunmak için her türlü adımı atacaklarını" belirtti. Hikaye inanana bu savaşta en çok zarar kim gördü amaç onu korumak.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek