Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar oldu.
Denizde ve karada gerçekeleşen petrol ve doğakgaz araamaları hakkında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Gabar'daki petrol aramaları hakkında konuştu.
Gabar'da çok büyük bir rezerv bulunduğunu ifade eden Bakan Bayraktar "Şöyle, orada kayaların içerisine sıkışmış petrol olduğunu biliyoruz, inanıyoruz ama bunu çıkarabilmek tabii ve uygun fiyatta çıkarabilmek önem arz ediyor. Dolayısıyla öyle bir çalışmamız var ama bu tarafa geldiğimizde yani Gabar'a geldiğimizde, Gabar'da şu anda 84 bin varil günlük üretime ulaştık. Fakat Gabar'ın tek başına şimdi bir taraftan Gabar'da mevcut rezervi üretip arttırmaya çalışıyor, mevcut rezervi üretime almaya çalışıyoruz. Bir taraftan da acaba Gabar'ın işte batısında, Gabar'ın civarında daha başka rezervler olabilir mi diye bakıyoruz. İşte o müjde olabilir dediğim hadise o. Ve biz şu anda gözüken rakamlar ve çalışmalar inşallah Gabar'ı 100 bin varilin üzerine götürebilecek bir potansiyeli görüyoruz orada. Çünkü Gabar'ın batısında..." dedi.