Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında deniz yetki alanlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. GKRY, 15 Ekim'de yayımladığı NAVTEX ile Kıbrıs'ın batısında East to Med Corridor denizaltı kablo projesi kapsamında jeofizik araştırma yapılacağını duyurdu. Türkiye ise söz konusu bölgenin kendi kıta sahanlığı içerisinde bulunduğunu belirterek 16 Ekim'de karşı NAVTEX yayımladı.

Ankara'nın itirazının ardından araştırma faaliyetlerinin Türk makamlarıyla koordinasyon içerisinde yürütülmesi yönünde yeni bir düzenlemeye gidildiği bildirildi. Türkiye tarafından yapılan bilgilendirmede, çalışmaların yetkili Türk kurumlarıyla koordine edildiği ve gerekli iznin verildiği ifade edildi.

Proje sahibi EMC Subsea Cable Company Ltd. ile araştırma gemisinin operatörü Hollanda merkezli Fugro N.V. tarafından yürütülen faaliyetlerin bu çerçevede yeniden planlandığı aktarıldı. Gelişme, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarına ilişkin tutumunu koruması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Rum tarafının Türkiye'nin itirazı sonrasında yaklaşımını değiştirdiği belirtildi.

Mustafa Ekrem Balaban Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mustafa Ekrem Balaban

Editör Hakkında

1991 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sinema ve Televizyon alanında tamamladı. Kariyerine medya sektöründe Editör/muhabir olarak başladı; sağlık, eğitim ve sosyal sorumluluk temalı birçok projede görev aldı. Röportaj, saha çekimleri ve haber içerikli prodüksiyonlarda aktif rol üstlendi. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kurumlarla ve kanallarda çalışarak sosyal içerikli kısa belgeseller ve tanıtım videoları hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek