CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle düzenlenen kahvaltılı buluşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve beraber hareket eden eski CHP'lilerin partiden ayrılırken CHP'nin banka hesabında bulunan 5 milyon 100 bin TL'yi yeni partilerine bağış olarak aktardığını öne sürdü.

Söz konusu paranın iadesini talep ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, yeni parti yönetimine ihtar gönderdiklerini açıkladı. CHP'nin banka hesabındaki paranın başka bir amaçla kullanıldığını savunan Kılıçdaroğlu, imza yetkisinin bu şekilde kullanılmasını doğru bulmadığını ifade etti. Ayrıca, konunun Sayıştay denetimi açısından sorunlara yol açabileceğini ve Hazine yardımının kesilmesi riskini doğurabileceğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, paranın iade edilmemesi halinde Özgür Özel ve diğer parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Söz konusu para transferine ilişkin iddialara yönelik karşı tarafın açıklaması ise metinde yer almadı.

Mustafa Ekrem Balaban Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mustafa Ekrem Balaban

Editör Hakkında

1991 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sinema ve Televizyon alanında tamamladı. Kariyerine medya sektöründe Editör/muhabir olarak başladı; sağlık, eğitim ve sosyal sorumluluk temalı birçok projede görev aldı. Röportaj, saha çekimleri ve haber içerikli prodüksiyonlarda aktif rol üstlendi. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kurumlarla ve kanallarda çalışarak sosyal içerikli kısa belgeseller ve tanıtım videoları hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek