CHP’de parti içi güç mücadelesinin yeni bir boyuta taşındığı öne sürüldü. Parti kulislerinde, aralarında bir genel başkan yardımcısının da bulunduğu bazı isimlerin Ekrem İmamoğlu ile birlikte hareket ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nu devre dışı bırakmaya çalıştığı iddia edildi. Söz konusu grubun, Yargıtay’ın mutlak butlan kararı üzerinden CHP’ye çağrı heyeti atanmasına yönelik girişimlerde bulunabileceği konuşuluyor.

Yeni Parti ayrışmasının ardından CHP’de derinleşen görüş ayrılıklarının, parti yönetimindeki dengeleri de etkilediği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu ve ekibinin, kendilerine karşı hareket ettiği öne sürülen isimleri yakından takip ettiği ve olası bir iç müdahaleyi engellemek amacıyla kapsamlı bir tasfiye planı üzerinde durduğu ileri sürüldü.

Kılıçdaroğlu ile yola devam edilmesini savunanların, eski genel başkanın parti dışında kalmasının yeni kopuşları beraberinde getirebileceği görüşünde olduğu ifade ediliyor. Yaklaşan kurultay sürecinde farklı grupların güç kazanmak için harekete geçmesi beklenirken, CHP’deki iç hesaplaşmanın önümüzdeki dönemde daha da sertleşebileceği değerlendiriliyor.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek