Kara Kuvvetleri Komutanlığının ilk kez düzenlediği Uluslararası En İyi Askeri Uçangöz Takımı Yarışması'nda (BIMDTC-2026) Kara Kuvvetleri Komutanlığının 1'inci takımı şampiyon oldu. Müsabaka sonrasında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, 'Türk Silahlı Kuvvetleri olarak 5 yılda 5 milyon, 10 yılda 10 milyon kamikaze sistemi üretilmesini hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.
"KAZANANI, SAVAŞI KİMİN DAHA HIZLI ALGILAYIP KARAR VERDİĞİ BELİRLEYECEK"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu değişen muharebe konseptine de dikkati çekti "Geleceğin muharebe konseptinde artık muharebenin merkezinde cephe hattı değil, karar alma süresi, algı yönetimi ve sistemler arası etkileşim bulunmaktadır. Geleceğin muharebelerinde kazananı, savaşı kimin daha hızlı algılayıp karar verdiği, insanlı ve insansız sistemleri kimin daha uyumlu kullandığı belirleyecektir." dedi.
Pilotların hız, manevra ve uçuş kabiliyetlerinin değerlendirildiği müsabakalar sonucu, Türk Kara Kuvvetlerinin 1'inci takımı 41,417'lik dereceyle şampiyon oldu. Pakistan 50,253'lük dereceyle ikinci, İtalya 50,680'lik dereceyle üçüncü sırada yer alırken, Fransa 57,142'lik dereceyle yarışmayı dördüncü tamamladı.