Bakırköy'de bir otelde düzenlenen resepsiyona, 1. Ordu Komutanı ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, azınlıkların dini temsilcileri, eğitim, sağlık, iş dünyası, medya, kültür, sanat ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda, davetlileri İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül karşıladı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İstanbul Müftüsü Emrullah Tuncel'in yaptığı duanın ardından Cumhuriyet'in Kuruluş Destanı adlı video gösterimi yapıldı.

Vali Gül, programdaki konuşmasında, Cumhuriyet'in yeni yaşının İstanbul'a, millete ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, en büyük milli bayramı yürekten kutladığını belirtti.

Milli Mücadele'nin Başkomutanı ve Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere, Gazi Meclis'in bütün mensuplarını, vatan uğruna şehit olanları ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla yad eden Gül, 103 yıl önce milletin, kendisini tarihten silmek ve küçük bir toprağa hapsetmek isteyen emperyalizmin asırlık hesaplarını parçaladığını, esareti asla kabul etmeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini söyledi.

Gül, tek yürek ve tek millet halinde verilen mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu belirterek, aradan geçen 103 yılda dünyada çok şeyin değiştiğini ancak bu topraklarda bağımsız ve güçlü kalmanın bedelinin değişmediğini dile getirdi.

Bir asır önce cephede milleti yenemeyenlerin bugün farklı yöntemlerle engeller çıkarmaya ve ülkenin yürüyüşünü durdurmaya çalıştığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Ancak şu gerçeği unutuyorlar. Biz, güçlü bir milletiz, köklü bir devletiz. Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde farklılıklarını zenginlik olarak gören, birlik ve beraberliğini güçlendiren bir Türkiye var. Huzur ve istikrar iklimini gerçeğe dönüştüren bir Türkiye var. Cumhuriyetimizin ikinci asrında savunma sanayiinden enerjiye, her alanda ezber bozan başarılarıyla Türkiye Yüzyılı'nı inşa eden bir millet var."

Serkan Karahaliloğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Serkan Karahaliloğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi'nin Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Sektöre TV8 ekranlarında yayınlanan yemek programının kurgu ekibinde başladı. 2022 yılından itibaren çalışmakta olduğu haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek