Arnavutluk Meclisinde, ülkede 17 gündür süren öğrenci gösterileri nedeniyle gerginlik yaşandı. Meclis, bir dizi yasa tasarısını görüşmek üzere toplandı. Muhalefet partilerinin milletvekilleri, ülkede 13 Ekim'de başlayan ve hala devam eden öğrenci gösterilerinde polisin göstericilere şiddet uyguladığını ifade etti. Ana muhalefet partisi Demokratik Parti Genel Başkanı Sali Berisha, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere uygulanan şiddetten hükümeti sorumlu tuttu.

MECLİSTE SİS BOMBASI VE MEŞALE KULLANDILAR

Berisha'nın konuşması esnasında muhalefet milletvekilleri meclis kürsüsünü bloke ederek sis bombası kullandı ve meşale yaktı. Muhalefet milletvekilleri ayrıca polisin göstericilere şiddet uyguladığını belgelediğini iddia ettikleri fotoğraflar gösterdi. Gerginliğin ardından Meclis Başkanı Niko Peleshi oturuma ara verdi. Aranın ardından Peleshi gündem maddelerini tartışmaya açmadan oylamaya sundu.

Arnavutluk'ta, öğrencilerin eğitim koşullarının iyileştirilmesi talebiyle 13 Ekim'de başlayan ve hala devam eden protestolar şiddet eylemlerine sahne olmuştu. Öğrenciler protestolarına devam edeceklerini belirtiyor.

Ufuk Yıldız Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ufuk Yıldız

Editör Hakkında

1998 yılında Sakarya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sakarya'da, üniversiteyi ise İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. 4 yıllık editör. TRT Haber'de staj yaptı. ATV'de mesleğe ilk adımını attı. BSH, Merzigo gibi yerlerde görev aldı. Sitede internet editörü olarak görev aldı. Halen Haber7.com’da internet editörü olarak görev yapmaktadır.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek