Otokar, Altay Tankının seri üretim için hazır olduğunu ve seri üretim teklifinin Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na gönderdiği açıkladı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Türkiye'nin en büyük askeri kara araçları şirketi Otokar ile milli projelerde her zaman görev almaya hazır olduklarını belirtti. Ali Y. Koç, "Milli ana muharebe tankı Altay'ın tasarım ve prototip üretimlerini başarıyla tamamladık. Seri üretim için fiyat teklifimizi verdik ve göreve hazırız. Savunma sanayiindeki 29 yıllık birikimi ile Otokar, Ülkemiz için stratejik öneme sahip Altay tankının seri üretimini de başarıyla gerçekleştirecek yetkinliklere sahiptir" dedi. ALTAY Tankı, 3+ nesil bir tank olarak en son teknoloji ile donatıldı ve 21. yüzyılın modern orduları için gerekli her türlü taktik yeteneği sağlayacak şekilde geliştirildi. ALTAY'ın yeni jenerasyon diğer tanklara göre en büyük avantajlarından biri, konsept tasarım aşamasından itibaren bugünün ve geleceğin görev şartları ve tehditleri göz önüne bulundurularak tasarlanması oldu. Tankın, kusursuz hareket kabiliyeti, üstün ateş gücü ve dayanıklılığıyla gelecekte muharebe sahalarının en kritik unsurlarından biri olması öngörülüyor. Her türlü arazi şartları ve iklim koşullarında en zorlu testlere tabi tutulan ALTAY, başarılı bir performans sergiledi.
Yorumlar 22 Yorum Var
  • Vatandaş 20.11.2016 10:20
    Sabırsızlıkla Altayın ordumuza katılmasını bekliyorum dosta güven düşmana korku salan ordumuzun Rabbim yardımcısı olsun İnşallah daha iyi silahlarımız uçak gemimiz de olacak Rabbim Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun "Güçlü Bir Türkiye İçin Çok Çalışmalıyız"
  • cemil 20.11.2016 04:02
    kimileri burda koç yapmasaymış dışarı bilgi verirmiş vs yazmış. tank zaten türk tasarımı değilki. güney korenin hali hazırda ürettiği bir modelin biraz değişik versiyonu. araştırmadan bilgi sahibi olmadan nasıl da yorum yazıyorsunuz şaşıyorum. koç ailesine çamur atanlar şunu bilsin ki bu ülkede en zor iş olan üretim yapıyor adamlar. inşaat dikmiyorlar yani. kimsenin de koçlarda parası kalmaz yan sanayisine de çalışanına da alın terini verir.
  • bilal 19.11.2016 23:15
    Helal olsun dosta güven düşmana azrail olur inşallah
  • Kursad 1 19.11.2016 23:02
    Allah devletimize zeval vermesin. Vatanımıza ihanet eden hainleri kahrı perişan etsin
  • basic 19.11.2016 19:35
    bence de koç sıkıntıı
Daha fazla yorum görüntüle