İçişleri Bakanlığınca Bitlis'in Güroymak Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu, 30 yılda yapılmayan hizmetleri 7 ayda yaptıklarını, vatandaştan tahsil edilen paranın çar çur edilmeden vatandaşa hizmet olarak döndüğünü söyledi.  

7 ayık kayyumluk görevi süresinde onlarca belediye hizmetine imza atan Alibeyoğlu, yapılan tesisleri ve devam eden inşaatları da tek tek kontrol ederek yetkililerden bilgiler alıyor. Özellikle ilçede kendisinde önce tahsilat yapılmadığını ifade eden Alibeyoğlu, kesin ve net bir tutumla yüzde 5 olan tahsilatı yüzde 95'lere çıkarmayı başardı. 7 aylık belediye icraatlarını anlatan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçede elle tutulur bir hizmetin olmadığını ifade ederek, "Yaklaşık 7,5 ay önce kayyum olarak belediyeye atandık. Karşılaştığımız manzara yaklaşık 23 milyon borç ve hizmet olarak da elle tutulur bir hizmetin olmadığını gördük.

Geldiğimizden bugüne kadar yoğun bir çalışmanın içine girdik. 30 yılda yapılamayan birçok işi 7 aya sığdırdık. Elimizdeki kaynakları ve belediye imkanlarını çok etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya çalıştık. Belediyemizin var olan gayrimenkulünden yaklaşık 15 yıl boyunca hiç kira alınmadığını gördük. İlk iş olarak belediye gayrimenkulünden alacaklarımızın tahsilini gerçekleştirdik. Geldiğimizden bu yana yine su tahsilatı yapılmadığını görünce, bu tahsilata da başladık ve haftalık bin 700 lira olan tahsilatı 40 binin üzerine çıkardık. Bu kaynakları etkin ve verimli kullanarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. İlçemizde birçok alanda ilkleri gerçekleştirdik. 1986'dan bu yana ilçe olan ilçemizde 210 bin metrekare kilitli parke yol yapılmışken, biz altı ay içinde 280 bin metrekare kilitli parke yol yaptık. Yine 20 yıldır açılamayan imar yollarını açarak hem vatandaşımızın arazine ve evine rahat ulaşmasını ağlıyoruz hem de açtığımız imar yolları vasıtasıyla vatandaşın mülkünün değerlenmesini sağlıyoruz. İlçemizde yıllardan beri problem olan şehirlerarası otogar meselesini çok şükür çözüp ihalesini yaparak inşaatına başlamış bulunmaktayız" dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Veysel 28.07.2017 21:31
    Allah razı olsun kaymakamımız Ufuk Özen beyden.Devletimize millet imize zeval vermesin.İç ve dış düşmanlara fırsat vermesin.
  • ÖMER 28.07.2017 12:37
    Helal olsun. Doğulu kardeşlerimiz de artık insan gibi yaşayacaklar. Hdpkk asla kürt milletinin temsilcisi değil bilakis düşmanıdır. Bunu görmemek için kör olmak lazım..