Afganistan’ın başkenti kabil’de bombalı intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi. Afganistan polisi tarafından yapılan açıklamada, Irak büyükelçiliği yakında bir intihar bombacısı tarafından bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırının Kabil’in kuzeybatısındaki Shaw-e Naw bölgesinde meydana geldiği, patlamanın ardından silahlı şahıslarla ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi. Bölgedeki sivillerin olay yerinden uzaklaştırıldığı belirtilirken saldırıda büyükelçiliğin ve polis merkezinin hedef alınmış olabileceği ifade edildi.

Görgü tanığı İmtiyaz Hüseyin "Ofisimdeyken kurşun sesi duydum. Pencereye yaklaştım  büyük ve dehşetli bir patlama sesini duydum.Yeter artık bu kadar dehşet. Yorulduk, halkımız gençlerimiz şehit oldu. Evden çıkarken tekrar sağ salim eve döneceğimize emin değiliz" dedi.

Saldırıyı henüz kimse üstlenmezken, saldırıda ölen ya da yaralılar olup olmadığı da bilinmiyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • polis 31.07.2017 16:49
    Polisin kıyafetler, evler tipler size bir şey hatırlattı mı bilmem ama 25 30 yıl önceki Türkiye gibi ülkeleri sömürmek için terör örgütleri yaratılıp sonra ülkelere çöküyorlar. Ne zaman akıllanacak bu insanoğlu bunu görecek bilmiyorum.