ABD'nin Suriye'de YPG'ye gönderdiği silahların Türkiye'de ikinci işgal için kullanılacağı iddia edildi. ABD, Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü YPG ile birlikte Rakka operasyonunu yapıyor. Pentagon, şimdiye kadar teröristlere yüzlerce TIR'lık silah, zırhlı araç ve askeri mühimmat verdi. AA'nın verilerine göre, son teslimatla birlikte sayı 909 TIR'a ulaştı.

Bugün Milliyet Yazarı Serpil Çevikcan, Habertürk yazarı Serdar Turgut ve Yenişafak yazarı İbrahim Karagül, Rakka operasyonundan sonra Türkiye'yi büyük bir tehlikenin beklediğini yazdı.

Açık ve net bir şekilde not edelim, tarihe kayıt düşelim: Bu silahlar Türkiye Cephesi’ni açmak içindir. “Üçüncü Cephe”yi açmak içindir. O silahlar, Suriye’deki harita oluşur oluşmaz Türkiye’ye saldırı içindir.

Bu yüzden yığınak devam edecektir. Bu projeyi yürütenler de, FETÖ üzerinden Türkiye’ye saldıranlar da aynı güçlerdir. 15 Temmuz’da FETÖ’yü ülkemize saldırtan ABD ve ortakları, bu sefer saldırıyı güneyden, Suriye’nin kuzeyinden yapacak. İkinci 15 Temmuz planıdır bu.

BU DEFA DOĞRUDAN SALDIRI

Bu tehdit 15 Temmuz’dan bile büyüktür. Varsa bu ihanet 15 Temmuz’dan bile büyüktür. Çünkü bu seferki saldırı doğrudan bir saldırı olacak, planın patronları açıktan cephede yer alacaktır! Türkiye için yeni ve yakın tehlike budur!

McGurk'tan mesnetsiz İdlib açıklaması

Trump'ın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, İdlib'de El Kaide terör örgütü yapılanmasını Türkiye'yle ilişkilendirmeye çalıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kabul edilemez

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett Mcgurk'ün İblid'deki El Kaide varlığı ile ilgili Türkiye'yi suçlayıcı sözlerine tepki gösterdi. Kalın, "Bu son Middle East Institute'de yaptığı açıklama bizim için tabii ki kabul edilebilir bir şey değil. İdlib'teki bu terör örgütü yapılanmasının Türkiye ile ilişkilendirilmeye çalışılması, böyle bir imada bulunulması kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • bülent duman 02.08.2017 12:55
    geldikleri gibi giderler