Şanlıurfa'da aralarında husumet bulunan aileleri barıştırmak için araya giren Eyüp Sedefdiş (65), otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • TR-IZMIR 14.01.2018 19:34
    1.- Bir musibet bin nasihatten iyidir .. Bu hayatta insanın başına iyi şeyler de kötü şeyler de gelebilir. Musibet kötülük demektir. insanların yaşamı boyunca başkalarının sözlerini önemsemezler. insanlar önceden bizi tehlikelere karşı uyarırlar ; ama biz onlara kulak asmayız. insanın başına bir defa kötü bir şey geldiği zaman ondan ders çikarır da o kötülüğü daha önceden yaşayan insanların sözüne itimat etmez. Bu atasözüzümüzde kişi doğruyu yaşayarak öğrenmelidir anlamı vardır. Kimse kimsenin kötülüğünü istemez ; hele atalarımız sonradan gelecek nesillerin kötülüğünü hiç istemez. Halbuki atalarımız bunların hepsini yaşamıştır.
  • TR-IZMIR 14.01.2018 19:33
    2.- Bir musibet bin nasihatten iyidir .. Köyün birinde yaşlı bir adam varmış. Bu adamin tarlası hemen selin geleceği yerin yanındaymış. Köylüler adamı defalarca uyarmışlar ki tarlayın kenarına set çek diye. Adam bu uyarıların hiçbirisine kulak asmamış. Bir şey olmaz, demiş. Ardan günler geçtikten sonra sel gelip adamın tarlasındaki mahsüllerin hepsini telef etmiş. O günden sonra adam tarlasının kenarına set yapmış. Örneğimizde de olduğu gibi, defalarca söz söylemek adama fayda etmediği halde başına gelen bir musibet adamın aklını başına getirmiştir..
  • TR-IZMIR 14.01.2018 19:32
    3.- Bir musibet bin nasihatten iyidir .. Değerli dostlar, bizler hikayede anlatılan adamın yerine düşmek istemiyorsak mantıklı sözlere her zaman kulak vermeliyiz. Aksi durumların hepsinde kaybeden biz oluruz. Başımıza musibet gelmeden o konuyla ilgili uyarıları dikkate almalıyız.. Allâh Rahmet eylesin .. saygılar