Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, bulut bilişimin gelişmesiyle siber güvenliğin daha da önem kazanacağını belirterek, "Sadece siber güvenlikle ilgili 1 milyar dolardan fazla araştırma geliştirme yapıyoruz." dedi. 


Kansu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1975'te kurulan Microsoft'un Türkiye'de 1993'ten beri faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 300-350 istihdam sağladığını söyledi. 
Microsoft'un çeyrek asırdır dijital dönüşümün önderi olmaya çalıştığına işaret eden Kansu, "Hem kamuda hem özel sektörde bütün kurumları yeni teknolojilerle buluşturan, onları dönüştüren bir şirket olmaya çalıştık bu 25 yıl içerisinde. Herkesin yoğunlukla kullandığı Windows ve Office gibi ürünlerimizle Türkiye'de dijital farkındalığıyla yazılım ve teknoloji farkındalığını arttırmaya çalıştık." diye konuştu. 
Bankacılıktan üretime, lojistikten turizme kadar çeşitli sektörlerde projelere imza attıklarını hatırlatan Kansu, 2 bin start-up'ı da desteklediklerini, genç girişimcileri daha fazla desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. 
Kansu, gelişen teknolojiyle bulut bilişime büyük öncelik verdiklerini vurgulayarak, "Bulut bilişimin geleceğin teknolojisi olduğuna inanıyoruz. Yapay zekanın, öğrenen sistemlerin, nesnelerin interneti gibi yeni teknolojilerin hep bulutta çalıştığını görüyorsunuzdur. Microsoft olarak bu alanda lider, önde giden şirketlerden biriyiz. Bunun Türkiye'de de yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi. 

Yorumlar 0 Yorum Var