Antalya'da 87 yaşındaki Ayşe Bilgebey, 46 yıldır, fıtık ameliyatı sonrası bağırsaklarının bir araya toplanmasıyla oluştuğu iddia edilen dev kütleyle yaşamını sürdürüyor.

Adana Ceyhan'da 1972'de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Ayşe Bilgebey, göbek fıtığı teşhisiyle ameliyat edildi. İddiaya göre, ameliyatta yanlış bir uygulama sonucu Bilgebey'in bağırsakları bir yerde toplanarak kütle halini aldı.

Ağrıları nedeniyle konuşmakta zorlanan 5 çocuk 8 torun sahibi Ayşe Bilgebey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyat olduktan 6 ay sonra oğlunun yıldırım çarpması sonucu öldüğünü, yaşadığı bu büyük üzüntünün de sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Bilgebey, 1986 yılında eşini kaybedince hayatının alt üst olduğunu, sağlığının iyice bozulduğunu belirterek, "Kütle çok büyüdü, daha önce korse takıyordum. Korse artık yara yaptığı için takamıyorum. Ayağa zorla kalkıp ancak bir iki adım atabiliyorum. Eğer bir çaresi varsa ameliyat olup bu dertten kurtulmak istiyorum." dedi.

Bilgebey'in bakımını yapan kızı Emine Bilgebey de annesinin ameliyatı sırasında yanlışlıkla karın içi zarı ve yağlarının alındığını öne sürdü.

Ameliyattan hemen sonra rahatsızlığın başladığını belirten Bilgebey, "Ameliyattan kısa bir süre sonra 21 yaşındaki kardeşim yıldırım isabet etmesi nedeniyle yaşamını yitirdi. O acı ve feryatlarıyla annemin bu sorunu ilerledi." dedi.

Çok sayıda doktora başvurduklarını anlatan Emine Bilgebey, bazı doktorların ameliyatı riskli buldukları için yapmaktan çekindiğini, bazılarının ise "yapacak bir şey yok" dediğini aktardı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Şefw 30.09.2018 00:39
    :( ya cok zor bi durum
  • Gundogmuslu 29.09.2018 22:33
    Allah şifa versin ana....
  • ŞİFA YA RAB 29.09.2018 22:21
    SAĞLIK BAKANLIĞI, LÜTFEN DUY BU SESi. YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?
  • Hamdi 29.09.2018 19:02
    Rabbim sifa versin anacigim.
  • Mustafa t 29.09.2018 18:21
    Allah acil şifalar versin.Allah kimseye acı çektirmesin.
Daha fazla yorum görüntüle