Mersin'in Erdemli İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan 36 yaşındaki Ümit Değer,yetiştirdiği 1.5 ton ağırlığındaki, 96 yavrusu olan Sementa cinsi 'Şampiyon' isimli damızlık sığırı, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle 35 bin liradan satışa çıkardı.

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Karahıdırlı Mahallesi'nde hayvancılık yapan Ümit Değer'in 2,5 yaşındaki Şampiyon'u bugünlerde büyük bir ilgi görüyor. Sığırına ilk günden bu yana adeta çocuk gibi baktığını belirten Ümit Değer, "Akdeniz Bölgesi'nde şu anda en büyük sığır olarak bizim Şampiyon'umuz bulunmaktadır. Bin 500 kilo ağırlığında olan sığırım, Akdeniz'in şampiyonu ve Türkiye ikincisi konumunda" dedi.

Şampiyon'un günde 33 kilo yem tükettiğini belirten Değer, hayvana 35 bin lira değer biçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Yıllardır özel olarak ilgilendiğimiz hayvanımız yonca ve yulafla besledik. Son 5 aydır ise arpa ve küspe veriyoruz. Şampiyon oyun oynamayı çok seviyor. Onunla oyun oynuyoruz, birlikte gezintiye çıkıyoruz yani o bizim ailemizden biri olmuş gibi davranıyoruz. Ailemizin bütün bireyleri tarafından yakından ilgilenilen Şampiyonu kurbanlık olarak satmak bizleri üzmektedir ama her canlı gibi onun da bir ömrü var. Üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Bin 500 kilo ağırlığında Şampiyon'u 35 bin TL getiren alır. Gelecek yıl hedefimiz 2 tonluk bir şampiyon daha yetiştirmek olacak."

Yorumlar 1 Yorum Var
  • M.Zeki 23.08.2017 18:04
    MaşaAllah. ..çok hoş bir görüntüsü var...diğer boğalar yanında yavru gibi kalıyor. ..Allah hayırlı etsin. ...