Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerce makamında uğradığı bombalı saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün acısı hala dün gibi taze. Her fırsatta evladının mezarını ziyaret eden baba Asım Safitürk, "Bir yıl, 12 ay, 366 gün geçmesine rağmen evlat acısı unutulmuyor,
Ben düşünüyorum bizim dünyaya gelmemize vesile olan anne babalarımız vardı, dedelerimiz de onlarda geçtiler fakat onlar bir yerde zaman geçtikçe unutuluyor fakat bu evlat acısının ben hiç unutulamayacağını düşünüyorum. Kendi kendime buna bir ölçü koymak istiyorum evlat acısı ne için unutulmuyor diye ama yine de unutulmuyor.
Ayrıca bizim çocuğumuzun şehadetinin elbette ki diğer şehitlerden farklı tarafı yoktur. Herkesin kendine göre vatan, millet uğruna şehit olan tüm şehitlerimiz başımızın tacıdır, hepsini Allah’ın rahmeti ile yad ediyoruz.
Ancak bizim çocuğumuzun farklı tarafı elinde silah yoktu, çatışmaya girmemişti, vatan ve millet uğruna, millete hizmet için elinde kalem vardı. Bu kalemi memleketin kaynakları yanlışa, teröristlere gitmesin memleketin, milletin hizmetine tahsis edilsin mücadelesini verme anında şehit olmuştur. İşte bu daha çok unutulmamasına vesile oluyor. Kalbimizde, gönlümüzde bu irade-i ilahiye oldukça teselli buluyoruz ancak acısı da tabi unutulur gibi değil. Geride kalan yetim çocuklarımız var” dedi." dedi.