İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF)’in davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İDDEF Burkina Faso Temsilcisi Abdullah Kabore, ülkesinin ihtiyaçlarını sıralarken dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kabore, “Batı, Afrika'yı böyle alıştırdı: ‘Siz çalışmayın biz sizi doyururuz.’ Bu nedenle Afrika’nın bazı ülkelerinde insanlar yata yata açlıktan ölüyor” dedi. 

Türkiye, dünyadaki mazlumlara her daim yardım elini uzatırken aynı zamanda üretmelerini de sağlayan projeler geliştiriyor. Özellikle Afrika kıtasındaki ülkeler yoksullukla mücadele ederken verilen eğitimler ve çalışmalarla zirai faaliyetler gerçekleştiriyor. İDDEF de bu çerçevede Afrikalı Müslümanlara bir diğer değişle ‘balık tutmayı’ öğretiyor.

“Müslümanlara yardım geldiği gibi üretmeleri de gerekiyor”

Ziraat ve hayvancılık konusunda yardım beklediklerini, kendilerinin de üretmek isteğini söyleyen Kabore, “Külliye, su kuyuları, kurban faaliyetleri, hoca evleri, mescid ve medreseler, ramazan ve iftar programları bunların hepsi için çok teşekkür ederiz. Biz eğer mümkün olursa ziraat ve hayvancılık konusunda da yardım bekliyoruz. Afrika’nın genel olarak toprakları zengin. Müslümanlar ve özellikle talebelerimizi dilencilikten uzak tutmamız lazım. Bizim üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Yani 10.10.2018 21:51
    Hay sen çok yaşa. Allah sayınízı arttırsín inşeAllah....
  • Suikasta dikkkat 10.10.2018 19:49
    Aman suikasta kurban gitmesin..
  • Recep 10.10.2018 13:57
    ALLAH razı olsun güzel tespit