Zapata şirketin CEO'su Franky Zapata, Champs-Elysees'de düzenlenen bir törende kendi icadı olan kaykay ile uçtu.

Saatte 200 kilometre hızla ve elinde boş tüfek ile uçan Zapata, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve diğer Avrupalı liderlerin de katıldığı törende görenleri hayrete düşürdü. 

Havada 10 dakika kalabilen uçan kaykay, Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly'in ilgisini çekti. Parly, Amerikan CNN televizyonuna kaykayların saldırı aracı olarak ya da başka amaçlarla kullanılabileceğini belirtti.

Macron, Twitter'da "Yenilikçi ve modern ordumuzla gurur duyuyorum" sözleri ile uçan asker videosunu paylaştı. Macron'un mesajına verilen yanıtlarda ise "Ordunun geliştirdiği bir şey değil, tek bir kişinin girişimi" yazanlar oldu.

Zapata'nın 'Flyboard Air' adını verdiği araç, 'Geleceğe Dönüş' filmindeki kaykaya benziyor. Filmde, Michael J. Fox'un canlandırdığı Marty McFly'in söz konusu kaykayı kullanıyordu.

Marsilyalı girişimci, türbin motoruyla çalışan uçan kaykayı evinin garajında icat ettiğini söylüyor. Fransız ordusu ise, insansız hava araçlarına karşı kullanılan silahı törende sergiledi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • mhcivelek 19.07.2019 16:51
    Tüfeği gören ALLAH aşkına Söylesin Ben göremedimde
  • musado 19.07.2019 11:18
    Tüfek göremedim ben
  • Murat / KONYA 19.07.2019 11:05
    Elindeki tüfek değil uçtuğu o aleti kullanması için bir kumanda sadece :)
  • hakki 19.07.2019 11:02
    helal olsun! HADI BAKALIM SIRA BIZDE
  • selim 19.07.2019 10:59
    bunları balon gibi patlatırlar benden söylemes,i hele ki azıcık keskinciye denk gelirse yandım anam deyip dalışa geçer..
Daha fazla yorum görüntüle