Aşırı sıcaklarda haftalardır suları akmayan Diyarbakırlılar isyanda. Susuzlukla boğuşan vatandaşlar HDP’li belediyeye öfkeli: Bir aydır su yok. Çoluk çocuk perişanız.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir aydır su sıkıntısı yaşayan kadınlar, HDP’li belediyeye isyan etti. Sur’da bazı merkez ve kırsal mahallelerde yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşanıyor. Gece bir ya da iki saat su verilen mahallelerde yaşamını sürdüren vatandaşlar, hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu yaz günlerinde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor. 

HDP GELDİĞİNDE HEP AYNI SIKINTI

İlçede yaşayan vatandaşlardan Zehra Yılmaz, yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Gece 02.00 veya 03.00'te bir saat su aktığını dile getiren Yılmaz, su almak için nöbet tuttuklarını, bazı komşularının ise su olmadığı için evlerini terk ettiğini belirtti. Sur Belediyesi ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünün su kesintisine çözüm bulmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, «HDP her başa geldiğinde bu su sıkıntısını çekiyoruz. Gece saat 2›de suyumuz geliyor. O saate kadar nöbet tutuyoruz. Bir saat kadar ne su aldıysak. Çamaşır ve bulaşık makinesi çalışmıyor. Çocuklarımıza banyo yaptıramıyoruz. Yaz ortası, insan kendi insanına bu eziyeti etmez. 10 ailenin yaşadığı iki binada şimdi sadece üç aile kalmış. Herkes susuzluktan dolayı evlerini terk etti” diye konuştu. 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Şahinbey 03.08.2019 20:11
    Hala nasıl oluyorda bunlara oy veriyorlar anlamış değilim,hele birde Sur'da ,harabeye çevirmişlerdi.
  • misafitr 03.08.2019 18:51
    oy verirken düşünseydiniz. böyle yaşamak sizin için farzdır.
  • Misafir 03.08.2019 16:20
    Hdp oy verirken düşünseydiniz sızlanmayın oy vererken mliyetciliginiz kabarır verdikten sonra şikayet kusura bakmayın hak etinizi yaşıyorsunuz
  • Dadas.25 03.08.2019 16:11
    ya gelde kizma be kardesim basinizdan gecenleri ne tez unuttuz o hdp pkk yi basiniza sarmadimi güzelim suru enkaza cevirmedimi siz ne yaptiniz hdp yi yine tercih ettiniz kusura bakmayin size mustahak üzülüyorum ama kendiniz estiyiz kuyuya düsüyorsunuz su yok bilmem ne ...