Pedios Nehri'nin deniz döküldüğü yerde bulunan antik kent harika detaylarla dolu bir yer. Kıbrıs'ta gezilecek yerler içinde bulunan bu yer eski bir yerleşim yeri olma özelliğine sahip. İçerisinde tarihi hamam, tuvalet, antik tiyatro gibi bölümler var. Çok değişik bilgilere sahip olan bu antik şehir her yerden turistlerin akın ettiği ve manzarasına doyum olmayan bir yer.  

Sütunlu yolda giriş yapılan bu yerde ilk olarak gladyatörlerin antrenman yaptığı yer bulunuyor. Hemen yanında ise tarihi su sarnıcı bulunuyor. MÖ 11. yüzyıla kadar uzanıyor tarihi su sarnıcının. Hemen ardından ise sizleri bir hamam karşılıyor. Liman kenti olduğu için zenginliğini hamamlarda mermer kullanımında görebiliyoruz. Hamamların fresk işlemeleri ve süslemeleri de göze çarpan diğer detaylar burada. Öyle güzel detaylar var ki hayran kalıyor herkes.  

Antik kenti içerisinde havuzlar da bulunuyor. Eski heykeller de bu havuzların başında duruyor. Hemen buradan antik şehrin spor salonu görünüyor. Büyük bir alan olan yerde eski insanlar zamanlarını geçiyorlar ve spor yapıyorlarmış. Şimdilerde ise sadece bir gezi noktası olan bu yerler geçmişte bütün günün geçtiği toplanma yerleriydi.  

Eski çağlarda insanların en güzel fikirlerinin tuvalette çıkacağını düşünen kişiler için özel tuvaletler yapılıyormuş. Bu videoda yer alan tuvalet de bunlardan biri. En güzel fikirlerin burada çıkacağını düşündükleri için burada toplantılarını yapıyorlarmış. İlginç olsa da antik şehirde uygulanana bir yöntem bu. Günümüzde bunu antik tuvaletleri gezerek görebiliyoruz.  

Salamis Antik Şehri içerisinde bir de büyük tiyatro yer alıyor. Tiyatro da antik özelliğe sahip ve kocaman. Devasa büyüklüğe sahip olasının sebebi de yine geçmişte insanların burada çokça vakit geçirmesi diyebiliriz. Tiyatro Roma döneminde yapıldığı için büyüklüğünü buna da borçlu ve burada daha çok drama yani ağlatan tiyatrolar sergileniyordu. Tabi ki zaman zaman güldüren tiyatrolar da vardı. Herkes bu tiyatro oyunlarından istediğini izliyor ve burada hoşça vakit geçiriyordu. 

 

Yorumlar 0 Yorum Var