Osmanlı zamanında Ortodoks kilisesi olarak hizmet veren bu manastır binlerce yıllık tarihe sahip. Bellapais Manastırı Kıbrıs'ta Beylerbeyi köyünde bulunuyor. 12. yüzyıl Roma döneminde atılan temeller üzerine inşa edilen manastır, gotik mimarinin örneklerinden biridir. İçerisindeki kilisede de birçok medeniyetin izlerine rastlamak mümkün olan manastır ziyaretçilere açık olarak hizmet vermektedir.  

Beş parmak dağlarının eteklerinde bulunan manastır tarihi bugüne taşıyor. 1198 yılında inşa edilmiş ve günümüzde müze olarak kullanılıyor. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler geliyor buraya. Barış Manastırı denilmiş tarihte Fransızlar tarafından buraya. Yemekhaneler, derslikler, ibadethaneler manastır içinde yer alan bölümler olarak bulunuyor. Taş işçiliği muazzam olan tarihi manastır ilham verici. Bellapais Manastırı o kadar sağlam ki günümüze kadar gelmeyi başarmış.  
 

Venedikler zamanında Katolik kilisesi olarak kullanılmış. Daha sonra Osmanlı hakimiyeti ile beraber Ortodoks kilisesi olarak hizmet vermiş. 

 

Yorumlar 0 Yorum Var