Türkiye'de ilk koronavirüs vakasnın tespit edilmesinin ardından İstanbul'da bu sabah toplu ulaşımda vatandaşların maskeli önlem aldığı görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı basın toplantısında Türkiye'de ilk "Koronavirüs" vakasının görüldüğünü duyurmuştu. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen bazı İstanbulluların, önlemlerini alarak evden dışarı çıktı. Metrobüse binen bazı vatandaşaların maske takıp el dezenfektanı kullandığı görüldü. Altunizade metrobüs durağında Enes Tuncer, "Tedbirimi önceden alıyorum. Metrobüse binicem. Okulların tatil olmasını istiyorum" dedi. Gökhan Kılıçaslan ise, "Ciddi bir salgın var dünya çapında. Herkesin gerekli önlemi almasını istiyorum. Toplu ulaşımı kullanıcam. Herkesin önlemini almasını istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Egeliden 11.03.2020 11:31
    Elleri mümkün olduğu kadar sabunla sık yıkamak gerekiyor. Küçük şişeler var,En az 70-80 derecelik limon kolonyası taşıyın çantanızda yanınız da.kolonya çok iyi bir dezenfektandır..Hatta belediyeler,sivil toplum örgütleri kolonya ikram edebilir yoldaki otobüse metroya binecek vatandaşlarımıza...
  • Tabi 11.03.2020 11:31
    Ağız kapalı eller heryerde sanki elle bulaşmıyor
  • Musab 11.03.2020 11:12
    Allahtan korkmazlar ama Allahin yarattigi bir virusten korkuyorlar.Ne yapsakta takdir edilen zamanda ecel gelir.Kurtulus yok.
  • Dvdas 11.03.2020 10:56
    Sağlık bakanlığı çok güzel tedbir alıyor. Ama eksik tedbir alınıyor. İhmal var. Dün bir kişide korona virüs çıktı.o kişi avrupadan getirmiş . Ben soruyorum neden türk vatandaşlarının Avrupa'ya yurt dışına gidilmesine izin veriliyor. Uçuş ve çıkış yasağı olması gerekiyor. Kimsenin türkiye dışına çıkıp koronayu Türkiye'ye getirmeye hakkı yok. İstanbul en büyük tehlike .İstanbul havaalanına toransit avrupu ve Asya'dan gelen uçakların dinlenmek için transit iniş yapilmasi yasaklanmali. Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmayın demek ihmaldir. Şu anda hemen hemen bütün Avrupa'ya yayilmiş. Devletin vatandaşların yurdişina çıkış yasağı koyması tek bir uçağın türkiye dışına yolcu taşımaması gerekiyor.
  • eray akalın 11.03.2020 10:40
    Koranavadan korunmanın en önemli iki etken maddeis 4444 salatı tefriciye duası ve her gun sarımsak yemektir.
Daha fazla yorum görüntüle