Koronavirüsün çocukları ve gençleri etkilemediği yönündeki iddialar çürüdükten sonra yeni bir gelişme daha yaşandı. Çocukları etkileyen ve yoğun bakım tedavisi gerektiren bir hastalık ortaya çıktı.

Bu konuda ilkin Britanya'da Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), doktorlara 'acil' koduyla uyarı gönderdi, uyarıda "Çocuklar arasında Kovid-19'la bağlantılı bir iltihap sendromu ya da henüz ne olduğu tespit edilemeyen yeni bir bulaşıcı patojenin görülmeye başlaması kaygı yaratmıştır" denildi.

KAWASAKİ HASTALIĞINA BENZER BELİRTİLER GÖRÜLÜYOR

Britanya sağlık yetkilileri, Kawasaki hastalığının belirtilerine benzeyen semptomlarla hastanelere başvuran çocukların arttığını bildirmişti. 5 yaş altı çocuklarda görülen Kawasaki hastalığının ateş, ciltte kızarıklık, bazı bezlerin şişmesi ve nadir durumlarda kalp damarlarının şişmesi gibi belirtileri bulunuyor.

Sağlık Bakanı Matt Hancock 'çocukların otoimmün tepki vermesiyle önemli bir hastalığın oluştuğu az sayıda vakadan' söz ederken 'koronavirüsün neden olması ihtimali bulunan yeni bir hastalık' tanımını yapmıştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • ... 30.04.2020 04:33
    Allahım sen evlatlarımızı koru...