Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen çift motorlu AKSUNGUR ve tek motorlu ANKA+ İHA’lara TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti (HGK) ve Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) entegrasyonu başladı. Gelişmeyi TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş Twitter hesabından paylaştı.

Üretildikleri günden bu yana başarılarıyla anılan ülkemizin yerli ve millî ürünler, İdlib’de başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek vermeye devam ediyor. Yakın zamanda ANKA+(Plus) ve AKSUNGUR güvenlik güçlerinin envanterine girecek.

Ülkemizin yerli ve millî ürünleri İdlib’de yaşanan menfur saldırı sonrası ülkemizin başlattığı Bahar Kalkanı Harekâtı’nda önemli başarılara imza atıyor. Harekâtın ilk saatlerinden itibaren operasyon alanında aktif bir şekilde kullanılmaya başlanan ve hârekatın seyrinde önemli bir rol oynayan ANKA İHA Sistemi’miz 40.000 saatin üzerinde gerçekleştirdiği uçuşlarla anılıyor.

ANKA’nın gelişmiş modeli olan ANKA+’ın artırılan faydalı yük kapasitesi ile KGK ve HGK entegrasyonu sayesinde daha etkili vuruş kabiliyetine sahip olacak. AKSUNGUR’un envantere girmesi ile İHA’ların etkinliğinin daha da artması bekleniyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Özkan 11.05.2020 10:53
    İçimizdeki hainler çatlıyorlar.
  • oguz 11.05.2020 10:27
    gecin bunları heykele ihtiyacımız var bzim heykel heykel. ucakların pencerelerinden dusmana atılabilecek küçük heykeller heykelcikler yapmayı beceremeyen bir ülkeyiz yazık
  • Harun 11.05.2020 00:20
    Maşallah. Ne kadar şükretsek az. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.