Güney Kıbrıs’ta görev yapan Yunan ve Rum askerlerden kıdemli olanların yeni gelenlere yönelik dayak ve işkence görüntüleri iki ülkede şok etkisi oluşturdu. 

Yunanistan ve Güney Kıbrıs ordusunda askerlerin maruz kaldığı işkence ve zorbalık vakaları ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Bunun son örneği Güney Kıbrıs’ta yaşandı.

Milli Muhafız Ordusu’nda nisan ayında çekilen ve sosyal medyada önceki gün düşünce gündeme oturan görüntülerde, orduya yeni gelen askerlere ‘Özel Kuvvetler’ tarafından karna vurma, boğma, su dolu lavaboya kafa sokma gibi “Hoş geldin” işkenceleri uygulanıyor.

İŞKENCE GİBİ DAYAK!

Dayağın yanı sıra küfre varan hakaretler ve diğer askerlerin yanında küçük düşürme gibi görüntüler de neşeyle paylaşılıyor. Güney Kıbrıs’ta Yunan askerleri de görev yapıyor. Dolayısıyla sosyal medyada çıkan görüntüler içinde Rumlar’ın yanı sıra Yunan askerlerinin olduğuna da kesin gözüyle bakılsa da, iki ülkenin yetkilileri bu konuda hiçbir açıklama yapmadı. Güney Kıbrıs Milli Savunma Bakanı Savvas Angelidis derhal olayın araştırılması talimatını verdi. “Ordumuzun imajına zarar veren bu akılsızların en kısa sürede tespit edilip gerekli cezaları almaları için harekete geçildi” açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Ibrahim 25.05.2020 14:55
    Gercek yuzlerini gormek guzel...
  • Abdurrahman 24.05.2020 18:59
    bizdede böyle psikopatlar vardi
  • MehmetB25 24.05.2020 18:43
    Kendi millerinin vatandaşına böyle yapandan başka milletlere merhamet göstermesi beklenirmi .
  • deli 24.05.2020 18:12
    on numara, yiyin birbirinizi
  • Yusuf 24.05.2020 17:34
    Allah bu zalimlere fırsat vermesin.Birbirine bunu yapan ele ne yapmazki...
Daha fazla yorum görüntüle