HaberTürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki 'Türkiye'nin Nabzı programında 27 Mayıs 1960 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askerî darbe olan 27 Mayıs darbesi de konuşuldu.

Programda konu HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'nın 27 Mayıs tarihli yazısında Vedat Eczacıbaşı ile ilgili kısma geldi. 27 Mayıs'ta Vedat Eczabaşı'nın yaşadıklarına yazısında yer veren Alçı, Eczacıbaşı'nın Gaskonyalı Toma Meyhanesi'nde kadehini kaldırarak “Benim için hâlâ Başbakan olan Adnan Menderes'in şerefine...” dediği için dönemin Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci Alev Coşkun tarafından polise ihbar edildiğinden ve yaşadığı acılarla birlikte intihar ettiğinden söz etti.

Konuyla ilgili yayına bağlanan ve babası Vedat Eczacıbaşı hayata gözlerini yumduğunda 4 aylık bebek olduğunu ifade eden Pınar Eczacıbaşı, "Bir darbeyi savunmak kadar acımacızsa bir şey olamaz" diyen Pınar Eczacıbaşı, "Alev Coşkun'un hâlen böyle bir yazıyı kaleme almış olması, bu hakikaten kabul edilebilir bir şey değil" dedi. 

Yorumlar 0 Yorum Var